onsdag 4 september 2013

Förföljelse av kristna

Tidningen Dagen (2013-09-03) skriver om den förföljelse av kristna som finns i vår tid i bl a Syrien. Där har två biskopar,  Yohanna Ibrahim och Baulos Yazidji, kidnappats i slutet av april när de var på väg mot den turkiska gränsen. 

Vi som lever i Sverige slipper för närvarande de svårare fysiska förföljelser som förekommer i en del länder. Likväl kan det vara ett livslångt och svårt lidande, och med viss förföljelse, även i Sverige. Liksom Lot i Sodom plågades, kan en kristen i ett sekulariserat (avkristnat) land som Sverige plågas av både sina egna synder och tillkortakommanden och den omgivande världens omoral. 

Om Lot står det att han "plågades av de ogudaktigas utsvävande liv. - Den rättfärdige mannen bodde nämligen bland dem, och dag efter dag plågades han i sin rättfärdiga själ av att se och höra det onda som de gjorde." (2 Pet 2:7-8). Hur svår kan inte en sådan plåga vara, och hur stor kan inte längtan vara att Kristus en dag skall befria oss från världens skriande ondska! Om Lot står det att Herren till slut frälste honom ur hans tillvaro (2 Pet 2:7). Det skedde när änglar kom och förde ut honom ur staden innan den förgjordes (1 Mos 19). Detta, tillsammans med andra exempel i Skriften, förebildar hur frälsaren Jesus Kristus på den yttersta dagen skall frälsa de som väntar på honom, när världen möter Guds dom. Den dagen tycks mig vara allt närmare. 

Vi vet inte vilken dag Herren kommer åter. Men är inte tiden mogen? Även om vi inte vet tiden och stunden, utan alltid bör vara redo för Frälsarens återkomst, så säger Jesus i ett sammanhang då han talar om domedagen: "Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut, vet ni att sommaren är nära. När ni ser allt detta vet ni på samma sätt att han är nära och står vid dörren. Amen säger jag er: Detta släkte [dvs judafolket] skall inte dö, förrän allt detta händer. Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall aldrig förgå." (Matt 24:32-35).

Vi bör be för alla som får lida för sin kristna tro, världen över. De behöver våra förböner!

Några andra inlägg om lidanden och förföljelser:
/Shadow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar