torsdag 1 augusti 2013

Jesus skulle nog hatas och utlämnas till orätta straff än idag

Tidningen Dagen (1/8) rapporterar om en advokat i Kenya som vill att Jesus skall få en ny rättegång, 2000 år efter sitt jordeliv:
"2000 år senare vill en kenyansk advokat ge Jesus juridisk upprättelse. Dola Indidis har vänt sig till den internationella domstolen i Haag för att den ska ta pröva den rättsliga processen mot Jesus." 
"Redan 2007 vände han sig till Kenyas högsta domstol för att den skulle ta upp fallet, och ville då stämma kejsar Tiberius, Pontius Pilatus, översteprästen Annas, kung Herodes, staten Israel och Italien." 
"Han ifrågasätter också sättet som Jesus förhördes på och innehållet i den information som användes för att fälla honom. Dola Indidis vill att den internationella domstolen slår fast att hela den rättsliga processen var felaktig och inte följde lagen, varken den som då rådde i det romerska riket eller någon annan senare lagstiftning "
"Enligt en talesperson för internationella domstolen är detta inte ett fall som är möjligt att ta upp eftersom domstolen sysslar med tvister mellan stater."
Det låter som om någon känner ett trängande behov av uppmärksamhet i media. Och är inte detta typiskt? De heliga skrifterna vittnar om helt otroliga gärningar av Gud. Men i media tas endast perifiera ytterlighet och spekulationer upp. Jesus gick på vatten, förvandlade vatten till vin, uppväckte döda, botade sjuka, mättade tusentals människor med några enstaka bröd, visade sin härlighet strålgrans på berget osv. Jesus är sann Gud och sann människa. Han har försonat hela världen med Gud genom sitt ställföreträdande lidande, sin död och uppståndelse. Detta är hans största verk. Det var också därför han kom till världen.

Han gjorde allt frivilligt. Han svarade inte på alla frågor. Han lät sig utlämnas och plågas för att vi skall se att han lider i syndares ställe. I Getsemane trädgård led han stora kval då han bad och våndades så att svetten rann från hans panna som blodsdroppar (Luk 22:44). På korset utstod han de största kval då han ropade "Min Gud, Min Gud, varför har du övergivit mig?" (Matt 27:46: Ps 22:2). Han blev en förbannelse i vårt ställe (Gal 3:13). Och allt detta gjorde han helt frivilligt, av fri vilja. Han ville inte låta sig hindras från sitt uppdrag att frälsa världen. När Petrus försökte övertala honom att detta inte måste ske så sa han "Gå bort ifrån mig, Satan!" (Matt 16:23). Det var redan förutsagt i gamla testamentet att den jordiska domen mot Messias skulle ske på ett orättfärdigt sätt, t.ex. genom att han blir förrådd (Joh 13:18: Ps 41:10) och genom att falska vittnen skulle träda upp (Ps 35:11: Matt 26:60). Det var "efter Guds plan och beslut" som han utlämnades (Apg 2: 23:  Luk 22:22).
"Ja, de gaddade sig verkligen samman i denna stad mot din helige tjänare Jesus, som du har smort, Herodes och Pontius Pilatus tillsammans med hedningarna och Israels stammar, för att utföra vad du i din makt och genom ditt beslut hade förutbestämt." (Apg 4:27-28).  
"Fadern älskar mig därför att jag ger mitt liv för att sedan ta det tillbaka. Ingen tar det ifrån mig, utan jag ger det av fri vilja. Jag har makt att ge det, och jag har makt att ta det tillbaka. Det budet har jag fått av min Fader." (Joh 10:17-18). 
"Det var HERRENS vilja att slå honom och låta honom lida. När du gör hans liv till ett skuldoffer, får han se avkomlingar och leva länge, och HERRENS vilja skall ha framgång genom honom. Genom den vedermöda hans själ har utstått får han se och bli tillfreds. Genom sin kunskap förklarar min rättfärdige tjänare de många rättfärdiga, och deras skulder är det han som bär. Därför skall jag ge honom de många som hans del, och de starka skall han få som byte, eftersom han utgav sitt liv i döden och blev räknad bland förbrytare, han som bar de mångas synd och trädde in i överträdarnas ställe." (Jes 53:10-12).  
"Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn. Och detta är domen: ljuset kom till världen och människorna älskade mörkret och inte ljuset, eftersom deras gärningar var onda." (Joh 3:16-19). 
När Jesus säger att "människorna älskade mörkret" så åsyftas här inte endast dem som lever i och försvarar grova och köttsliga synder och hatar Guds lag. Här åsyftas också religiösa människor som hatar Gud därför att de har satt upp sin egen rättfärdighet, sin egen lydnad för Guds bud, sin helgelse och strävan som ett avgudabeläte i hjärtat istället för att leva av den nåd som Gud fritt skänker hela världen genom Kristus. Det var religiösa människor som utlämnade honom och hetsade att han skulle korsfästas. Människor som trodde att de kunde gå någon annan väg till Gud än direkt till Guds famn genom Messias, Frälsaren.

Om Jesus gjorde ett "återbesök" i världen idag (innan han kommer åt i härlighet på den yttersta dagen) så skulle han högst sannolik hatas av både hedningar och religiösa människor. Han skulle nog förrådas, hatas, misstolkas, felbehandlas, kränkas, dömas, straffas pga människans ondska är stor så stor. Han skulle nog kallas för både fundamentalist, homofob, bokstavstrogen, liberal, laglös, falsk lärare, hädare, trångsynt, självgod, högmodig, gammaldags, omodern, sträng, okaresmatisk, flummig, okunnig, dömande, kvinnoföraktare, lögnare, villolärare, sektledare, sekteristisk, jude, oupplyst, förlegad osv.

Världen är inte god. Gud är god.

/Shadow

Dagen

2 kommentarer:

  1. Kära vänner vi lever mycket special tid just nu med Anti Kristus som lyfter sitt huvud och dödar kristna och många har dött för Jesus och idag vi behöver be för våran bröder and systers liv ,att vinna och segra och alla här i Sverige är inte mot Jesus och många vill finna honom i kärlekens kraft in för blodet skull, tack med välsignelse,keijo södertälje

    SvaraRadera