måndag 25 juli 2011

Religionshopkok för att stödja, djävulen gläder sig

                                     Vem ska få vara Herre..? (bild av Nephele)

Det som har hänt i Norge är fruktansvärt. Det är ett utslag av en enda människas våldsaktioner som för försatt ett helt land i sorg över de minst 93 offer (senast jag såg uppdateringen), som dött.
Det är ett land upplöst i vrede och vanmakt och på sina håll hat, ett land som begråter hur återigen Människans kapacitet att vara destruktiv har resulterat i terrorattack, mass-slakt.
Vi är många, många i andra länder som känner djupt för offrens anhöriga.

Men vad sysslar kyrkan med..?
Nu verkar de sanna och bibliskt förutspådda effekter av falsklära verkligen brisera på full front.
Nu ska religioner blandas samman i gemensamma ceremonier och böner!

I Göteborg bildade representanter för olika religiösa samfund en speciell tjänst, inrättad med det speciella uppdraget "religionsdialog". Detta skedde i mars 2010.
(Mer om det i nästa inlägg)

I en ansats att visa sin medkänsla för Norge och dess offer och anhöriga, ja alla som berörts av de fruktansvärda dåden, tar nu Svenska Kyrkan hand och bildar enhet i sorgen, med en rabbin och en imam.

Götborgs interreligiösa råd säger: "Som företrädare för olika religiösa samfund i Göteborg tar vi i de starkaste ordalag avstånd från varje form av terrorism, oavsett om den har personliga, politiska eller religiösa orsaker"

I denna sorgens stund väljer SvK att totalt upplösa Guds ord, genom att blanda Hans tröstande och livgivande stämma med denna direkt antikristliga bön:

"Gud, du ger oss livet att dela, jorden att vårda och en mänsklighet att tjäna.
Vi ber för de människor som har dödats i Oslo och Utöya, håll dem i Din hand och omslut dem på alla sidor. Var hos dem som har skadats med kraft och helande.

Hjälp oss att forma ett samhälle där frihet och fred, rättvisa och sanning råder.

Hjälp oss att tillsammans skapa en värld där främlingskap och ensamhet får vika för vänskap och samhörighet.

Amen" (Bönen är citerad från tidningen Dagen).

Det är är ingen bön till Gud.

Att som påstådd företrädare för kristendom, tillsamman med företrädare för andra religioner be dessa rader, och anse sig vara bröder och systrar i Guds ögon, det är att häda.
Att vara tillgänglig och visa stöd och vara aktiv i hjälpinsatser är en sak, att be en sådan här bön efter en gemensam interreligiös ceremoni, det är att hälla ytterligare syra på de fundament av Sanning som vår folkkyrka en gång vilade på. För mycket mycket länge sedan.

I allt väsentligt är detta ingenting som främjar någon enda människa, vad den andliga biten beträffar. Tvärtom.
Mitt i en landskris, klampar SvK på i ullstrumporna med sina gudlösa plötsliga anförvanter, och skadar lite till.

När förfallet har gått så långt, trängt så djupt in med sin röta, då är det inte konstigt att människor förvillas över vem som har Sanningen.

Det är ingen nyhet för mig hur fallen vår folkkyrka blivit, men faktiskt. Jag skäms å mitt lands vägnar.

/Nephele

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar