söndag 24 juli 2011

Om satanism: Hur antikristligt är det att vara emot Antikrist? del 1


Ärligt talat tycker jag att det är rätt tragikomiskt att lyssna på en del satanister och andra, som tror att man är tar ställning emot kristendomen när man är emot saker som katolska kyrkans häxbränning, maktutövning och historiska krigsföring, pedofilskandaler hos katolska präster, korstågen, inkvisitionens metoder osv.

Jag har sett en hel del intervjuer med satanister, bandmedlemmar i black metal band, låttexter, hemsidor, videobloggar m m, där människor, ofta unga, uttalar sig om sin ställning gentemot kristendomen, och för satanismen, och där de just listar upp ovanstående vidrigheter som orsak till deras ställningstagande. Utan tvivel är de dåligt pålästa. För inget av ovanstående kan ju motiveras med bibelstöd, och de flesta kristna samfund världen över har på goda grunder påvisat att dessa saker är helt obibliska. 

Många lutherska och protestantiska kyrkor lär också att den romersk katolska påvestolen är Antikrist. Hur kan det då vara särskilt "antikristligt" (a la satanism) att vara emot dessa saker? Det kommer jag att belysa i en serie blogginlägg.

/Shadow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar