söndag 24 juli 2011

Om satanism: Hur antikristligt är det att vara emot Antikrist? del 2

En del satanister (och andra människor som är väldigt mycket MOT kristen tro) kan peka på yttre moraliska brott som skett under kyrkans namn. Utifrån detta anser de att kristendomen är förkastlig. Ett exempel på detta är:


Pedofilskandaler


När den romersk katolska kyrkan har bevisat sig ha många exempel på pedofilskandaler så finns där otvivelaktigt en koppling till det celibatlöfte som prästerna avger. Men enligt Bibeln och i stort sett samtliga andra kristna samfund får en präst eller pastor vara gift. I de lutherska bekännelseskrifterna (Konkordieboken) från 1500-talet står det:


"Det har klagats allmänt över de dåliga exemplen från präster, som icke levt avhållsamt. Därför berättas det också, att påven Pius skall ha sagt, att vissa skäl funnits, på vilka man förbjudit prästerna äktenskap, men att det fanns mycket starkare skäl, som talade för att åter tillåta det. Så förmäler nämligen Platina. Då våra präster ville undvika denna allmänna anstöt, hava de tagit sig hustru och lärt, att det är dem tillåtet att ingå äktenskap. Först och främst emedan Paulus säger: 'För att undgå otuktssynder må var man hava sin egen hustru', samt: 'Det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär'. För det andra säger Kristus: 'Icke alla kunna taga emot detta ord'. Därigenom lär han oss, att icke alla människor äro skickade till celibat, emedan Gud har skapat människan till att fortplanta sig, Genes. 1. Och utan en särskild gåva och utan gudomligt bistånd står det icke i mänsklig makt att förändra skapelsen. De som icke lämpa sig för celibat, böra följaktligen ingå äktenskap. Ty Guds befallning och den av Gud inrättade ordningen kan ingen mänsklig lag och intet löfte upphäva. Av dessa skäl lära prästerna, att det är dem tillåtet att taga sig hustru ... det orena celibatet föder så mycken anstöt, så många äktenskapsbrott och andra synder ... Att förbjuda äktenskap kallar Paulus en onda andars lära, 1 Tim. 4. (Den augsburgska bekännelsen. XXIII. 2 Om prästernas äktenskap).


Det ställe som åsyftas är 1 Tim 4:1-3 där det står: "Men Anden säger tydligt att i de sista tiderna kommer somliga att avfalla från tron och hålla sig till villoandar och till onda andars läror. De kommer att förledas av hycklare och lögnare, som är brännmärkta i sina samveten och som förbjuder folk att gifta sig"


De lutherska bekännelseskrifterna säger om dem som förbjuder prästerna att gifta sig och som försöker leva i celibat, att de "hänger sig åt verkliga orgier, äro upptända av allehanda lastbara och liderliga lustar. Mycket, som dessa öppet och fritt bedriva, kan man med bevarad anständighet icke ens nämna..." Och prästernas celibat "ger upphov till en ändlös rad skandaler, till synder och allmänt sedefördärv." (Den augsburgska bekännelsens apologi. Art. XXIII. Om prästernas äktenskap).


På ett annat ställe står det: "Att de förbjudit äktenskapet och betungat det heliga prästeståndet med livslångt celibat, därtill ha de varken befogenhet eller rättighet, utan hava handlat som antikristliga, despotiska och till osalighet överlämnade sällar och hava därmed förorsakat allehanda oräkneliga, förskräckliga och vederstyggliga otuktssynder, i vilka de ännu sitta fast. Så litet som det står i vår och deras makt att av en man göra en kvinna eller av en kvinna göra en man eller utplåna bådas kön, så litet ha de befogenhet att skilja dessa Guds skapade varelser och förbjuda dem att i all ärbarhet leva i äktenskap tillsammans." Att förneka människor äktenskapet "vore, såsom den helige Paulus säger, 'en djävulsk lära'." (Schmalkaldiska artiklarna). 


Och i Stora Katekesen står det: "Därav ser du, hurusom hela vår påvliga, präster, munkar och nunnor, sätta sig emot Guds förordning och bud, när de förakta och förbjuda det äkta ståndet och när de i sin förmätenhet avlägga löfte om evig kyskhet samt därjämte bedraga de enfaldiga med lögnaktiga ord och tomt sken. Ty ingen har så föga kärlek och lust till kyskhet som just dessa, vilka för sin stora helighets skull undvika äktenskapet, men antingen helt öppet och utan blygsel leva i hordom eller hemligen bedriva än värre ting, varom man icke kan tala, såsom man tyvärr alltför mycket har bevittnat." 


Så tar alltså de lutherska kyrkorna kraftigt avstånd från prästcelibatet och säger att det för många kan leda till svåra sexuella synder, eftersom det är få förunnat att leva utan sexuellt samliv. Och så tar i stort sett varenda kristet samfund i världen avstånd från idén om att präster skall leva utan sexliv inom äktenskapet. 


Men den romersk-katoska kyrkan lär än idag: 


"Alla vigda ämbetsbärare i den latinska kyrkan - med undantag för de ständiga diakonerna - utses normalt bland troende män som lever som ogifta och som är villiga att hålla celibatet 'för himmelrikets skull' (Matt 19:12). De kallas av Gud till att utan kluvenhet viga sig till Herren och 'vad som hör honom till' och ger sig helt och hållet åt Gud och åt människor. Celibatet är ett tecken på detta nya liv till vars tjänst kyrkans tjänare vigs." (Katolska Kyrkans Katekes). 


Den lutherska kyrkan, och många protestantiska kyrkor överhuvud, har sett länge trott att den romerska katolska påvestolen är Anti-krist, som är förutsagd i Bibeln. De är lika mycket emot de perversiteter som begåtts av katolska präster, som vilken satanist som helst kan vara. Och som framgår av citaten ovan noterade man redan på senmedeltiden att celibatlöftet bland präster ledde till alla möjliga perversiteter eftersom människan inte är skapt att leva utan sexuellt samliv. Som kristen håller jag alltså med om den här kritiken från satanisters sida, vilket också de flesta kristna samfund gör, på bibliska grunder. 


Länkar:
http://www.logosmappen.net/bekskrifter/ca/ca_missbruk.html#XXIII
http://www.logosmappen.net/bekskrifter/apol/apol_XXIII.html#art_XXIII
http://www.logosmappen.net/bekskrifter/sa/sa_del_III.html#aktenskap
http://www.logosmappen.net/bekskrifter/sk/sk_del1.html#bud6
http://www.katoliknu.se/html/sacr_kkk_vigningen.htm


/Shadow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar