torsdag 14 juli 2011

Den enda sanningen som bär hela vägen ska få vara just Sanningen!






Det är verkligen så. Guds ord ÄR levande och kraftfullt, det är skarpare än något tveeggat svärd och Jesus säger till och med:

Matt 10:34-39

Tro inte att jag har kommit för att skapa fred på jorden. Jag har inte kommit med fred utan med svärd. Jag har kommit för att skilja en son från sin far, en dotter från sin mor och en sonhustru från sin svärmor,  och en man får sina egna till fiender.  Den som älskar sin far eller mor mer än mig är mig inte värdig, och den som älskar sin son eller dotter mer än mig är mig inte värdig.  Den som inte tar sitt kors och följer mig är mig inte värdig.  Den som finner sitt liv skall mista det, och den som mister sitt liv för min skull skall finna det.

Vad menar Jesus egentligen med dessa ord..? Vid en första anblick kan man bli rädd och förskräckt, ifrågasätta Hans godhet. Vem som är god, vill skilja en far från sin son, vill splittra familjer..?
För att förstå detta måste man alltid ha grunden klar för sig, vi är syndare frälsta av nåd. Att Gud räddade oss genom sitt ultimata offer, att ge sin egen Son för att sona våra synder är ett bevis på en kärlek som går lång över vår förmåga att förstå, och långt över vad vi förtjänar.
Det är det som är grejen, vi kan inte förtjäna någonting, utan allt vi får, det får vi av NÅD.

När människan en gång valde bort Gud genom att förkasta Hans vilja och följa sin egen, då valde hon också skilsmässa.
Gud tvingar ingen, och Han tvingade således inte de första människorna Han skapade att älska och följa Honom, utan gav dem ett val. Detta ödesdigra första val som skedde i Paradiset, fick konsekvenser för hela människosläktet. Det var så sjukdomar och död kom in, som från början inte alls var meningen eller Guds avsikt.
Det var så synden fick ett fäste, och vår natur kom att bli smutsad och förstörd för all framtid.

Och det är detta Gud gav oss en chans att återställa genom att låta offra Kristus på korset.
På det sättet är vi förlåtna all vår synd, om vi tror på detta och vänder oss till Honom. På det sättet kan vi alltid tillräkna oss rättfärdighet genom Jesus, och varje gång vi faller hjälper Han oss upp. Han återupprättar oss i Guds ögon, och när vi en gång avslutar vårt jordeliv så kommer vår räkenskapens dag inte att innebära någon dom för oss.

Bibeln säger, i Johannesevangeliet: "Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn."

När vi litar till Gud i våra liv här och nu, tror på Honom och det Han gjort för oss, istället för att sätta liten till oss själva i första hand, då kommer Gud att se oss lika fläckfria som Kristus. Då kommer vi att få dela gemenskap med Gud i evighet, precis som Hans tanke och vilja var från första början.
Då kommer ingen ondska, synd eller smärta att finnas mer.

                                  Människan kommer alltid hungra efter sanningen


Att vara en kristen och förmedla Guds budskap, innebär ett ansvar. Vi har ett ansvar att inte ge en felaktig bild av Gud, att inte förvrida Hans Ord eller blanda upp det med egna tankar och uppfattningar.

Både Lag och Evangelium ska ges korrekt, så att Gud verkligen kan beröra människor på rätt sätt, att en varaktig gnista av tro ska tändas i var och ens själ.

Det är detta som är så skönt, vetskapen att det inte är vi som verkar utan enbart Gud. 
Vetskapen att om vi har dåliga dagar, tider när problemen tynger en ända ner till marken och ljuset känns lång borta, så har vi ändå inte rätten att vittna och berätta om Gud i annat än Sanningens ofelbara ljus.
Det låter sig endast göras om vi går till Källan, Bibeln. Där finns kraft i överflöd, som bekräftas av den levande Gudsanden inom varje sant Guds barn.

Det behövs ingen extra "kryddning", för den som hungrar och törstar finns tillfredsställelse i det budskap som har getts oss i det mest värdefulla av testamenten.

Människans hunger efter sanningen kommer alltid kräva svar, och det svaret finns. 
Det är inte förhandlingsbart, inte att kompromissa med, ingenting vi själva kan påverka oavsett vilken betydelse vi VILL att det ska ha.

Därför ska vi inte se vad Jesus säger i Matteus 10, som något hotfullt, utan som en bekräftelse på vem Han är. Han är Sanningens ljus, och ingenting och ingen kan förändra det.
Det kommer att skilja troende från otroende, sanning från lögn, frihet från fångenskap, frid från ofrid.

Det är ett glädjens budskap, mitt i sin allvarlighet.  
Det är ett budskap som vittnar om en gratis skatt given till oss, långt mer värdefull än hela världens samlade skatter, förgängliga ting, skimrande men bara för ett kort tag.

Mark 8:

"Vad hjälper det en människa att hon vinner hela världen men förlorar sin själ?"

/Nephele

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar