söndag 11 september 2011

Bra att Svenska Kyrkan bekänner färg

Bild komp av Nephele
Dagen: "Varför dra en gräns mellan dem som tror på en gudomlig existens och dem som inte gör det? I en tid av ökande religiös fundamentalism behöver Svenska kyrkan och Humanisterna samarbeta kring värden vi är överens om, skriver Annika Borg och Christer Sturmark."

Exakt, huvudet på spiken.
Varför dra en gräns mellan Gudstroende och ateister..?
Det gör inte SvK, och bör inte heller ge sken av att göra det.
De prioriterar samhällets värderingar och drar sig undan det bibliska budskapet som bör vara den självklara grund en kyrka ska vila på, så detta uttalande från framförallt prästen Annika Borg, är helt i linje med verkligheten och därmed trovärdigt.

DN


/Nephele

3 kommentarer:

  1. Annika Borg är inte representativ för Svenska kyrkan, inte ens för oss liberala kristna som i mångt och mycket uppskattar religionskritik.

    Vi är många som anser att Borg och Sturmark har valt en olycklig väg, speciellt som folk kommer att tro att detta är en vanlig åsikt i vår kyrka - vilket det alltså inte alls är.

    Samarbete över alla gränserna är viktigare just för att vi tycker olika. Då spelar det heller ingen roll om vi då och då grälar.

    SvaraRadera
  2. Det spelar egentligen ingen roll om Borg är ensam representativ för SvK eller inte, för kyrkan har ändå förfallit för djupt för att kunna anses trovärdig ens sina egna bekännelseskrifter. Skulle du anse en ärkebiskop vara repressentativ för SvK..?

    /Nephele

    SvaraRadera