lördag 25 juni 2011

Clowner som förstör del 2

Skriften har ett budskap, budskapet om synd och försoning/förlåtelse - lag och evangelium. Benny Hinn har snarare ett "koncept" än ett budskap. Hans koncept, eller affärsidé, är att använda sig av det sensationella, det som människor gärna vill se. Benny Hinn kan säga att vid nästa uppträdande skall "Jesus uppenbara sig fysiskt" på scenen. Det är nog ingen tillfällighet att hypnotisören Paul McKennas tidigare reklam-skylt hade denna slogan: "Seeing is believing". Han har ju samma koncept som Benny Hinn. Det magiska och övernaturliga skall ses och beskådas med ögonen. Men Skriften säger "Saliga är de som tror, fastän de inte ser" (Joh 20:29) och "vi lever här i tro, utan att se" (2 Kor 5:7).


Det har gjorts jämförelser mellan Benny Hinns föreställningar och Franz Mesmer's (1734-1815).animala magnetism. Båda har menat sig kunna hela människor genom att vidröra dem, båda har fått människor att falla omkull, eller uppföra sig hysteriskt, skaka, få kramper, vråla och skratta. Båda har använt sig av stämningsfull musik för att uppnå detta osv. Det allvarligaste är dock inte i första hand detta felaktiga yttre uppförande, utan den falska lära som genomsyrar hela Benny Hinns undervisning, bl a synen på Gud och människans natur. Sådana villolärare skall de kristna undfly och inte lyssna till överhuvudtaget. 

Nu finns det somliga som säger att kristendomen inte kan vara från Gud pga dessa villfarande människors uppträdande. Till dem vill jagsäga, att den kristna tron inte kan göras om intet bara för att några har farit vilse och handlar fel. Gud kallar dig inte att tro på dem, det är inte några "Faith-healers" du skall omvända dig till, utan Han kallar dig att ta emot Jesus som din Frälsare. Jesus sändes till världen för att försona oss med Gud en gång för alla genom sitt ställföreträdande lidande och död på korset. Dina synder försvinner inte för att det finns några religiösa villfarande rötägg. Men Kristus har tagit dina synder på sig själv, upp på korset, en gång för alla, och i sinom tid kommer han även gå tillrätta med alla de "kristna" ledare som får människor att på goda grunder förakta kristen tro.

/Shadow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar