lördag 25 juni 2011

Du får! (Avslutande del 2)

När samvetet dömer dig och du tror att Gud har vänt sig bort ifrån dig och inte är nöjd med dig - också då får du tro Evangelium! Samvetet och känslan kan vänja sig vid en felaktig bild av den "vredgade grymme guden" som inte vill ge människorna någonting gratis, utan kräver en massa, en gud som tar betalt, men Evangelium så som Nya Testamentet lär det, visar att känslan och samvetet har fel. 

Du tänker "Men jag måste ångra mig - jag måste ångra mig ordentligt först". Ja, vi människor behöver ånger, men det är inte Gud som tänker "Du måste ha en rätt ånger först. sedan får du tro dig vara förlåten". Nej, det är vi som behöver ångern. Den som inte är sjuk vill inte ha någon läkare. 

Tänk inte att Gud först vill att du uppfyller ett visst mått av tro, och när du har uppfyllt detta mått av tro, då är Evangelium till för dig. Nej, min vän, Evangelium kommer till dig utan att först se efter om du är värdig. Ingen är värdig. Evangelium berättar för dig om Guds frälsning. Det är Gud som förkunnar för dig att du är förlåten. Inte har väl Evangelium utgått ifrån dig? Det är ju inte vi människor som har kommit fram till budskapet om Jesus och vad han har gjort! Nej, passiv och ovärdig som du är, får du ta emot vad Gud skänker dig helt gratis. 

Se dig inte blind på de många religiösa människorna och vad de lär. Tänk inte att du måste först tillhöra en viss typ av människor, eller ens gilla en viss typ av människor. Fokusera på vad Jesus har gjort för dig. Du får ta till dig tröstens ord. Du får tro dig vara försonad med Gud, förlåten. Att tro detta - och det är ju ingen prestation, det är ett passivt mottagande - det är att bli född på nytt. Och i denna sanning får du leva och dö, försonad med Gud. 

Har du omvänt dig en gång, men sedan har synden på nytt tyngt ned dig och du finner ingen ro i Gud längre? Du får på nytt tro Evangelium! Priset är betalt, synden är försonad - inte bara de synder som du i ditt samvete menat dig komma över, utan också de som fortfarande bor där och förskräcker dig. Frälsningen är fullbordad! Ingen synd blev bortglömd! Jesus dog inte för intet. Han dog för att frälsa dig och alla. Han vill att du skall tro och ta emot det Gud skänker fritt och för intet, helt gratis. 

Han vill inte att du bara skall tro förlåtelsen en dag, eller ett år i din ungdom, för att du sedan skall leva utlämnad åt din egen kraft och förmåga. Gud vill att du skall leva av Hans nåd varje dag och hålla den för sann!

Lika lite som varken du eller jag kan åka tillbaka i historien och ta bort det faktum att Jesus har dött och uppstått för hela mänskligheten - lika lite har vi egentligen orsak att tänka "Förlåtelsen kanske inte gäller mig, sådan jag är!" 

Så kanske känslan och samvetet ofta känner. Men lyssna istället till Guds löften. Läs nya testamentet och tro på det som står där. Det är ett glatt budskap för syndare. 

/Shadow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar