söndag 7 augusti 2011

Kristen ABC: Därför var Jesus tvungen att dö

Bibeln lär alltså att alla människor har syndat, därför att en har syndat. Ursprungssynden, (på engelska The Origin Of Sin), är det arv som tagit vårt kött, vår natur, i besittning och det greppet kommer aldrig att kunna brytas.
Den natur vi föds med, är oavvisligen ond

"Ingen rättfärdig finns inte en enda. Ingen förståndig finns, ingen som söker Gud. Alla har avvikit, alla har blivit fördärvade. Ingen finns som gör det goda. Inte en enda." (Rom 3:10-12)

och i oss själva är vi därför förlorade. Vi tillräknas samma skuld som Adam, och denna skuld kan inga goda handlingar i världen, inget offer tänkbart ur vår ångerns kammare, sona.

Om vi vill hitta vägen tillbaka till Gud, måste vi därför sätta vår lit till någonting annat. Eller NÅGON annan.

Den här världen erbjuder ingenting i den vägen, det står att vi av naturen också är vredens barn (Ef 2:3), och att syndens lön är döden (Rom 6:23).
Vi förtjänar alltså alla, eftersom vi alla syndar, döden.
Ingen enda förtjänar det eviga livet.

Så vad har vi då?

Jo, vi har Jesus Kristus. Det är när man inser hur fallen och förlorad människonaturen är, som räddningen blir så mycket större, så oändligt mycket dyrbarare.

Det står:

"Alltså: liksom en endas fall ledde till fördömelse för alla människor, så har en endas rättfärdighet för alla människor lett till en frikännande dom som leder till liv. Liksom de många stod som syndare på grund av en enda människas olydnad, så skulle också de många stå som rättfärdiga på grund av den endes lydnad.  (Rom 5:18-19)

En enda, lydde i vårt ställe. En enda klarade av det! Det krävdes ett fulländat offerlamm, och Jesus, Guds egen son, var detta.
Han var hundra procent Gud, gjord till hundra procent människa, som fick lida korsdöden för vår skull, och återuppstå på den tredje dagen.

HAN...är i sanning vår Frälsare och den vi ska fästa blicken på, för Han är den som skilde dödens natur från vår själ, som återupprättade förbundet mellan människa och Gud.

"Det som var omöjligt för lagen, svag som den var genom den syndiga naturen, det gjorde Gud genom att sända sin egen Son som syndoffer, han som till det yttre var lik en syndig människa, och i hans kropp fördömde Gud synden." (Rom 8:8)

Ty Gud var i Kristus och försonade världen med sig själv. Han tillräknade inte människorna deras överträdelser, och han har anförtrott åt oss försoningens ord. (2 Kor 5:19)

En enda omintetgjorde straffet för oss

Vi är alla förlåtna syndare. DETTA är Bibelns mest centrala budskap.

/Nephele

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar