fredag 5 augusti 2011

Sluta blanda religion med politik!

Norgemassakern har satt igång debatter på storskalig nivå, även i andra länder. Tydliga paralleller dras mellan Behring Breiviks hat mot massinvandringen till Norge av framförallt muslimer, och den slakt han företog sig den 22 juli 2011 då mer än 80 människor miste livet.
Att han attackerade politiska mål, dels regeringsbyggnaden i Oslo och dels ett ungdomsläger arrangerat av socialdemokraterna, pekar tydligt på hans politiska agenda.
Själv har han sagt:

"Om du har en personlig relation med Jesus Kristus och Gud så är du en religiös kristen. Jag och många med mig har inte nödvändigtvis en personlig relation till Jesus Kristus och Gud. Vi tror däremot på kristendomen som en kulturell, social, identitets och moralisk plattform."

Olyckligt nog har många spunnit vidare på denna ende mans systematiska galenskap, och menar att islam till varje pris måste fortsätta stoppas. Dess inflytande menas vara ett stort hot mot såväl kristendom som civiliserade samhällsstrukturer.

Det är inte ovanligt att göra dessa kopplingar mellan tro och samhällshändelser, mellan tro och till exempel kristna ledares val av agerande.
I Sverige har många lämnat KD, eftersom representanter därifrån syns på Pridefestivalen och därigenom ger ett slags tyst erkännande till homosexuellas legitimation.

Men sedan när kan politiska syften någonsin sägas tjäna Bibeln i första hand och folket i andra..?
Vi har väl alla i färskt minne Mona Sahlin kyssande en kvinna inför flertalet blixtrande mediekameror, för att visa sitt stöd till HBT-rörelsen efter att riksdagen "äntligen" klubbade igenom vigselrätten mellan samkönade.
Hennes drag var dock så genomskinligt och billigt att till och med de flesta homosexuella reagerade med olust eller avsmak.

Nu senast läser jag om den kontroversiella amerikanska bloggaren Pamela Geller, som säger att hon inte på något sätt stödjer Breiviks slakt den 22 juli, men att hon "förstår varför".

Hon jämställer hans agerande som lika groteskt som det ungomarna på det socialdemokratiska lägret "indoktrinerades med", och menar att hans attack var på framtida ledare vars tolerans för det mångkulturella samhället allvarligt skulle kunna ställa till ännu mer skada.
Även den isolerade aparta hatsekten Westboro Baptist Church med Fred Phelps i spetsen för sin störda familj, har uttalat sig om massakern och menar att det är Gud som format Breivik till ett vapen att använda för att straffa Norge på grund av landets acceptans av homosexualitet och invandring.

Felaktigt har Anders Behring Breivik utmålats som en kristen fundamentalist av många falanger och personer. Det är han inte alls. En enda kik i SAOL, Svenska Akademins Ordlista, bekräftar detta.
Det finns ingenting hos honom som antyder att han har kristna värderingar och vill bevara dessa.
Tvärtom behöver han hjälp, hade behövt LÅNGT innan attackerna, och samhället behöver beskyddas från honom.

Jag säger inte att vi ska vända andra kinden till när det gäller andra religioner, eller när det gäller felaktiga läror inom den kristna tron som florerar runt.
Vad jag säger är att världen är i fiendskap med Gud, har alltid varit.
Vi är uppmanade att leva i världen men inte av den, vi är uppmanade att ta till det enda vapen som står oss till buds gentemot det moraliska och ogudaktiga fördärvet i världen: Guds eget ord. 
På något annat sätt ska vi inte kriga, och inte heller ska vi sätta vår lit till vare sig politiska ledare eller starka opinionsbildare vad gäller att se dem som företrädare för vad som är riktigt och rätt vad gäller det kristna rättesnöret.

Religion har länge beskyllts vara orsak till många blodiga krig, men inte någonstans i den kristna Bibeln finns riktlinjer för hur vi taktiskt och fanatiskt ska ta lagen i egna händer och kladda ner våra händer med blod för att mota bort oönskade influenser av avgudareligioner.
Vår mission som Guds barn står redan klar, vi ska använda Hans eget ord för att därigenom vinna mark, inget annat.

/Nephele 


Dagen

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar